U trendu

Ovih stvari iz kuće odmah se rešite: Mnogi ih čuvaju, a prizivaju dugove i siromaštvo

Prema feng šuiju svaka stvar emituje energiju. Zato je uređenje doma ključno za celokupan balans. Važno je, da prema ovom učenju, u domu držite stvari koje privlače blagostanje i sreću i da dopustite pozitivnoj energiji da cirkuliše. Ipak, u mnogim kućama je pregršt stvari koje blokiraju energiju.

Nered i prljavština

Ako je vaš dom pun prljavštine i zatrpan nepotrebnim stvarima, prema ovom verovanju privlači finansijske probleme. Nered može da stvori finansijske blokade i onemogućiti plaćanje dugova, jer je energija zarobljena. Prljav frižider po feng šuiju donosi dugove koje nećete moći da naplatite, a prljava rerna finansijske probleme.

Takođe ako želite dobru energiju ovih pet stvari treba da izbacite iz doma.

Kaktus

Kaktus je verovatno jedna od najpopularnijih biljaka za kućne uslove. Nije zahtevan, a može da lepo ukrasi dom. Međutim, feng šui pravila kažu da nijedna biljka sa trnjem ne sme da bude u kući, a jedini izuzetak su ruže.

Suvo cveće

Ovde se misli i na uvelo cveće, ali i na aranžmane od suvog cveća. Vastu Šastra, hindu nauka o arhitekturi kaže da ni po koju cenu u kući ne smete imati suvo cveće.

Slomljeni sat

Feng šui kaže da ništa u kući ne sme da bude okrnjeno ili slomljeno, a nikako satovi jer polomljeni sat je pokazatelj  loših događaja u budućnosti.

Prazne stolice za ljuljanje

Drevno verovanje kaže da je prazna stolica za ljuljanje otvoreni poziv zlim duhovima da se u nju smeste i smrse konce ukućanima.

Stari kalendar

Verovanje kaže da će posmatranje stare godine, datuma ili dana prizvati nesreću u vaš život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.