U trendu

Ovo je idealna temperatura po prostorijama u stanu tokom zime, iznenadićete se kada vidite brojke

Idealna temperatura za vaš dom najviše zavisi od vaših navika, ali treba voditi računa o pametnom korišćenju električne energije. Zbog toga britansko ministarstvo energetike preporučuje postavljanje termostata na temperaturu između 20 i 21 stepen u zimskim mesecima, a i nižu kada spavate ili daleko od kuće, piše Real Simple.

Dnevna soba

Najbolje je održavati temperaturu dnevnog boravka između 19 i 22 stepena, jer se tu provodi najviše vremena, a tu i dolaze gosti. Stručnjaci kažu da je ovu prostoriju neophodno redovno provetravati.

Spavaća soba

U stanu bi trebalo da bude najhladnije, a idealna temperatura je između 16 i 18 stepeni. Razlog za tako nisku temperaturu je kvalitet sna. Previsoka temperatura u spavaćoj sobi loše utiče na san, povećava nemir i produžava vreme potrebno za uspavljivanje. Takođe se ne preporučuje spavanje u hladnoj prostoriji jer se možete prehladiti.

Kuhinja

Zagrejati na maksimalno 20 stepeni, jer kuvanje dodatno zagreva prostor. Međutim, temperatura ne sme biti ispod 20 stepeni, jer se tada stvara kondenzacija i vlaga, što izaziva stvaranje buđi.

Kupatilo

Temperatura u njemu treba da bude 21 stepen, jer je prijatno za boravak, a na zidovima kupatila se neće stvarati vlaga. Kada podižete temperaturu tokom kupanja, provetrite kupatilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (17)