U trendu

Ovo magično sredstvo čisti masnoću iz rerne za samo 15 minuta – i košta manje od 100 dinara

Ako vaša rerna izgleda zaprljano i umašćeno zbog redovnog korišćenja, moćni rastvor od samo dva sastojka može da joj ‘vrati’ sjaj za kratko vreme.

Čišćenje rerne možda nije najprijatniji posao, ali je važno. Ne samo da nakupine masnoće i ostaci zagorele hrane izgledaju neprivlačno (i budimo realni: potencijalno ubijaju apetit), već takođe mogu ozbiljno da utiču na efikasnost i životni vek vašeg uređaja.

Preporučuje se da svoju rernu temeljno očistite najmanje jednom u tri meseca da ne biste morali da potrošite stotine evra na novu. I dok većina ljudi pribegava skupim sredstvima za čišćenje pećnica punjenim moćnim hemikalijama koje zahtevaju sate ribanja – domaće rešenje deluje kao ‘magija’ za samo 15 minuta.

Džojs Frenč iz HomeHow.co.uk zaklinje se u svoju domaću pastu od dva sastojka da „vrati sjaj“ svojoj rerni. Ona za čišćenje jednostavno meša sodu bikarbonu sa vodom dok ne postignete gustu gnjecavu konzistenciju.

„Raširite ga velikodušno preko staklenih vrata i ostavite da odstoji 15 do 30 minuta, omogućavajući sodi bikarboni da učini svoju magiju na masti“, rekao je Frenč. „Na kraju, obrišite pastu čistom krpom da biste otkrili svetlucava vrata pećnice, kao nova.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.