Ovu 1 stvar odmah izbacite sa terase: Nije joj mesto tamo, remeti mir i dobro raspoloženje

Kako ukrasiti vašu terasu ili balkon koristeći nekoliko saveta – počnite tako što ćete izbaciti 1 stvar kojoj nije mesto tamo, a i ostale.

Terasa ili balkon mogu postati prava oaza i mesto gde se možete opuštati i provoditi veći deo dana.

Terasa je važan deo svakog doma, posebno tokom letnjih meseci. Nemojte dozvoliti da vaša terasa ili balkon budu samo prolaz, već i mesto gde ćete često boraviti.

Ovaj deo doma može zablistati na mnogo načina ako se uredi na pravi način. Prvo pronađite idealno mesto na terasi gde možete napraviti zonu za odmor i osveženje. Iskoristite ugao u hladovini postavljanjem baštenskog nameštaja upravo tamo.

Nameštaj

Da biste u potpunosti uživali na terasi ili balkonu, postavite udoban nameštaj, stolice i stočić. Takođe, ljuljaška može biti idealno rešenje.

Osvetljenje

Svetla su ključni deo ukrašavanja svakog prostora, pa odaberite osvetljenje koje najbolje odgovara vašoj terasi ili balkonu. Možete se odlučiti za LED svetla, velike lampe sa nijansama i postoljem, zidne lampe itd.

Biljke

Biljke će dodatno unaprediti izgled prostora i stvoriti opuštajuću atmosferu. Ako želite da terasa izgleda prirodnije, odaberite raznovrsne biljke.

Sveće

Svećama ćete postići prijatnu atmosferu, ali će i vizuelno unaprediti izgled terase ili balkona. Sveće stvaraju intimnu i romantičnu atmosferu, idealnu za opuštanje.

Ukrasite nameštaj

Ako ste se odlučili za sofu ili garnituru, jastuci će oživeti atmosferu. Takođe, prekrivači ili ćebad će dodatno unaprediti izgled prostora. Možete razmisliti i o malom tepihu. Ne zaboravite podmetače koji mogu unaprediti sto za kafu, ali imaju i praktičnu funkciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.