Ovu biljku svaka kuća treba da ima: Donosi sreću, a novac se duplira kada je nekome poklonite

Osim što ulepšaju prostor u kući, biljke mogu doneti i pozitivnu energiju

Prema drevnoj feng šui filozofiji, neke biljke privlače novac, ima onih koje treba da gajite za bolje ljubavne odnose, ali kada je reč o sreći kao takvoj, onda je jedini pravi izbor biljka kućna sreća (Soleirolia soleirolii).

Ona podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je gaji. Fantastično se uklapa u svaki enterijer, a veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi donosite sreću, zato je pravi izbor kad krenete na rođendan i posebno kod prijatelja na useljenje.

Foto:Pixabay/Marijana1

Kućna sreća uspeva i unutra i napolju

Kućnu sreću možete da gajite na prozorskoj dasci, ali i u žardinjeri naterasi ili u visećim teglama. Prema feng šuiju, u kući možete imati i više ovih biljaka, samo je važno da ne uvenu, a za to im je potrebna pravilna njega. Kućna sreća jednostavno se i lako održava. Reč je o višegodišnjoj zeljastoj biljci iz porodice Urticaceae (koprive) koja može narasti do 25 cm visine. Gustog je rasta i pravi puzajuće i razgranate stabljike crvenkaste boje. Stabljike mogu biti duge do 50 cm.

Kućna sreća voli sunce i ne mnogo vode

Zahteva sunčevu svetlost, ali ne treba je izlagati jakim sunčevim zracima. Odgovaraju joj temperature u rasponu od 10 do 24 stepena, ali za optimalan rast najbolja je temperatura od 15 stepeni. Održavajte zemlju vlažnom, ali važno je ne preterivati s vodom jer preterana količina vlage u zemlji može dovesti do truljenja korena. Treba paziti da voda ne dospe do listova, pa je najbolja opcija da dodate vodu u podmetač od posude. Na proleće je možete oblikovati i porezati vrhove a njih iskoristiti za razmnožavanje biljke, piše Sensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.