U trendu

Ovu odeću nikako ne smete prati u mašini za pranje veša

Postoje neki odevni predmeti koje nikada ne treba stavljati u mašinu za pranje veša jer ćete samo oštetiti i njih i vaš skupi uređaj.

Grudnjaci su na prvom mestu jer žice mogu oštetiti bubanj, a kopče mogu pocepati odeću koja se pere zajedno sa grudnjacima. Takođe, grudnjak se može oštetiti i bolje ga je prati ručno.

Kravate ne treba prati u mašini za veš jer je većina njih napravljena od delikatnih materijala, pa bi prilikom brzog pranja mogle izgubiti oblik ili zaprljati drugu odeću.

Zakopčajte pantalone, košulje i druge predmete pre nego što ih stavite u mašinu za pranje veša, jer se kopče i dugmad mogu zaglaviti u veš mašini i oštetiti odeću tokom pranja. Što se tiče odeće sa ukrasnim komadima poput šljokica, perli i kamenčića, nemojte je prati u veš mašini, već ručno kako se ne bi zaglavila ili oštetila veš mašinu.

Većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje ili nežno pranje ruku zbog visokih temperatura i centrifugiranja koji mogu uništiti delikatnu tkaninu. Odeća od svile može da se pocepa ili izgubi oblik i bolje je prati ručno.

Postoje i tekstilne kese za veš koji je osetljiv na pranje u veš mašini, ali pre nego što u njega stavite omiljeni grudnjak ili majicu sa šljokicama, proverite na deklaraciji od čega štiti tkaninu ili se konsultujte sa stručnjakom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar