U trendu

Peglaćete najmanje duplo brže: Trikovi koji će vam olakšati ovaj dosadni i naporni kućni posao

Da li mrzite peglanje? Da li vam je dosadilo da provodite sate baveći se izgužvanom odećom? Ne očajavajte! Postoje kućni trikovi koji mogu pojednostaviti peglanje i uštedeti vam vreme.

U nastavku ćemo podeliti ove trikove kako bismo vam peglanje učinili lakšim i manje zamornim.

Koristite pravu vrstu pegle

Izbor pegle zahteva određenu pažnju i veštinu. Postoje različite vrste pegle, svaka sa svojim specifičnostima.

Obična pegla je dizajnirana za povremenu upotrebu i može se koristiti za pamučne ili lanene odevne predmete. S druge strane, pegle na paru su moćnije i pružaju optimalne performanse za teže tkanine kao što su velur ili sukno.

Pegle na paru takođe dolaze sa rezervoarom za vodu koji se može napuniti i isporučuje puno pare za besprekorne rezultate. Odabir prave vrste pegle je stoga od suštinskog značaja za dobijanje besprekorno ispeglanog veša.

Nemojte peglati sve tkanine

Neke tkanine ne treba peglati. Na primer, koža, krzno i tkanine koje su previše krhke.

Međutim, za vunene tkanine, preporučljivo je da ne koristite peglu direktno na vunu, jer to može da je zapali. Najbolje je da stavite vlažan peškir između pegle i vunenog platna pre peglanja.

Pored toga, da biste izbegli mrlje na određenim tkaninama, savetuje se da proverite etiketu odeće pre peglanja.

Ponekad će možda biti potrebno očistiti mrlju pre peglanja. Takođe, na nekim etiketama može biti navedeno da se odeća ne sme peglati.

Pravilno pripremite veš pre peglanja

Pre nego što počnete da peglate, važno je pravilno pripremiti veš. Da biste to uradili, uverite se da je odeća čista i suva.

Dakle, pegla može lakše da klizi po materijalu i izbegne mrlje. Pored toga, možete koristiti proizvode i dodatke za lakše peglanje:

  • aparat za paru za odeću za brze rezultate
  • ovlaživač pamuka ili tkanine za vlaženje veša
  • vertikalni parni aparat za peglanje predmeta velikih površina
  • pegla na paru za bolje rezultate
  • daska za peglanje za bolju upravljivost.

Peglanje ne mora da bude naporan posao. Ako odvojite vreme da pravilno pripremite veš pre peglanja, možete postići zadovoljavajuće rezultate i značajno smanjiti vreme peglanja.

Koristite proizvode i pribor da biste olakšali peglanje

Peglanje je suštinski zadatak u domaćinstvu, ali može biti veoma zamorno. Zbog toga je važno koristiti proizvode i dodatke posebno dizajnirane da olakšaju proces.

Zaista, proizvodi protiv kamenca i sredstva za uklanjanje mrlja učiniće peglanje mnogo bržim i efikasnijim. Takođe je moguće pronaći posebne podloge koje pomažu u ravnomernoj distribuciji toplote po pegli. Na ovaj način možete izbeći nabore i toplije ili hladnije oblasti. Pored toga, postoje daske za peglanje posebno dizajnirane da obezbede ergonomski radni prostor.

Takođe su opremljeni praktičnim odeljcima za odlaganje sve potrebne opreme za peglanje. Konačno, većina dasaka ima magnetnu površinu koja omogućava brzo i lako izvlačenje malih metalnih delova kao što su dugmad.

Na kraju krajeva, sa ovim korisnim savetima za pojednostavljenje peglanja, sada imate sve ključeve uspeha u bržem peglanju i sa manje napora. Koristite prave proizvode, budite organizovani i strpljivi da biste postigli savršene rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.