U trendu

Plesan nestaje za sat vremena: Trik za čišćenje fugni pomaže da se bez ribanja rešite buđi

Svako ko je naišao na buđ u kupatilu zna koliko je dosadan i tvrdoglav problem čišćenje fuga. Uprkos redovnom čišćenju, buđ se često vraća, kao nepoželjan gost koji ne zna da shvati da je vreme da ode.

Na sreću, pojavljuju se novi trikovi i kućna sredstva koja obećavaju efikasno uklanjanje buđi bez upotrebe jakih hemikalija ili napornog ribanja. Ali da ne budemo previše optimisti, čuda još nismo izmislili.

Dakle, kako eliminisati buđ?

Trik koji deli TikToker @giftgenius je iznenađujuće jednostavan, skoro kao da uključite TV. Uzmite komad papirnog ubrusa ili salvete, presavijte ga i stavite na mesta na fugnama koje je zahvatila plesan. Zatim sipate malo izbeljivača na ubrus i čekate sat vremena, a za to vreme možete, na primer, da gledate svoju omiljenu seriju. Nakon ovog vremena, buđ bi trebalo da nestane kao da ste koristili čarobni štapić.

@giftgenius

Anyone can do this

♬ original sound – GiftGenius

Pored ovog trika, možete razmotriti i druge prirodne opcije koje su se pokazale efikasnim, iako ne tako dramatične kao TV reklame.

Alkoholno sirće je jedna takva opcija. Deluje kao prirodni fungicid koji uništava buđ i sprečava njeno ponovno pojavljivanje, bez oštećenja površina. Dakle, ako imate sirće i ne znate šta da radite sa njim – sada znate.

Soda bikarbona je još jedna odlična alternativa, iako možda nije tako ukusna kao u pečenim proizvodima. Svojim antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima pomaže u uklanjanju plesni. Napravite pastu od sode bikarbone i vode i nanesite je na zahvaćena područja. Nakon nekoliko minuta ribanja, isperite i uživajte u čistom kupatilu kao da ga je posetila ekipa za čišćenje, piše Citymagazine.si.

Korišćenjem ovih prirodnih metoda ne samo da efikasno uklanjate buđ, već i sprečavate njenu ponovnu pojavu. Prirodne alternative su ekološki prihvatljive, bez štetnih hemikalija i prijatne za upotrebu, osim ako vam se ne sviđa miris sirćeta. Dakle, kada imate posla sa buđi u svom kupatilu, razmislite o ovim prirodnim rešenjima koja će vaš dom održavati čistim i zdravim dugo vremena, ili bar dok buđ ne odluči da je vreme da vas ponovo poseti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar