U trendu

“Pogurajte” svoju sreću: Biljka koja oslobađa dugova, ali samo na ovom mestu u kući

Svi oduvek težimo tome da pronađemo izlaz iz neke trenutne, nezavidne situacije, nešto što će nas bar malo „pogurati“ u životu.

Zelene sobne biljke su ne samo ukrasni detalj u domu, već i neverovatni pokretači pozitivne energije. Njihova uloga u donošenju vitalnosti i čišćenju vazduha je dobro poznata, ali mnogi možda nisu svesni da prema verovanju feng šuija, ove biljke takođe privlače pozitivnu energiju i blagostanje.

Drvo života – juka

Juka, poznatija kao drvo života, je jedna od omiljenih biljaka u mnogim domovima. Međutim, malo je ljudi upoznato sa njenim feng šui značenjem, čak i ako je gaje u svojim domovima. Drvo života nosi nazive poput drvo mladosti, razvoja ili napredovanja, što ukazuje na njen energetski potencijal. U feng šuiju, ova biljka se posebno koristi za pročišćenje karme i privlačenje novca.

Prema feng šui stručnjacima, drvo života ima moć da pročisti lošu finansijsku karmu, oslobodi od dugova iz prošlosti i donese motivaciju i prosperitet na finansijskom planu. Ako želite da iskoristite najbolje od blagotvornog efekta ove biljke, preporučljivo je da je postavite u predsoblje ili hodnik, gde će čistiti energiju koja ulazi i izlazi iz doma, prenosi republika.rs.

Ova biljka, čiji je latinski naziv Yucca, potiče iz centralne i severne Amerike, a poznata je i pod imenom „drvo života“ zbog svoje izdržljivosti i koristi koju je pružala Indijancima pre 2.000 godina.

Drvo života je biljka koja se odlikuje izuzetnom izdržljivošću i ne zahteva posebnu negu. Karakterišu je debele stabljike na čijim vrhovima se nalaze rozete sa veoma šiljastim listovima.

Pored toga što je odličan ukrasni element za prostorije, drvo života ima i praktičnu vrednost. Indijanci su je koristili i kao hranu i kao lek, što ukazuje na njen značaj i višestranu primenu. Ova biljka može biti sjajan dodatak enterijeru, ali i koristan saveznik u očuvanju pozitivne energije u prostoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar