U trendu

Pomešajte ova 2 sastojka i zalijte biljke: Najjeftinije prirodno đubrivo od kojeg cveće buja kao od šale

Odgovarajuća prihrana je veoma važan deo pravilne nege svake vrste. U ovom tekstu bavićemo se organskom prihranom ili đubrivom, odnosno snadbevanje biljaka važnim materijama preko prirodnih sastojaka biljnog i životinjskog porekla.

Donosimo vam jednostavan recept za prihranu sobnog cveća, ali je možete primeniti na muškatle, petunije i drugo cveće koje ukrašava vaše dvorište i balkon, kao i na ruže.

Potrebna su vam dva sastojka koja verovatno često imate u svojoj kući – kora od banane i ljuska od jajeta.

Uzmite jednu koru i ljuske od dva jajeta, ubacite u blender sa malo vode i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ovo prirodno đubrivo sipajte u flašu, a u ostatak flaše dodajte vodu. Promućkajte i sa dobijenom tečnosti zalijte biljke. Pored biljaka kojima treba oporavak, ovim rastvorom možete počastiti i zdravo cveće, koje će postati raskošnije i bujnije.

Kora banane sadrži fosfor koji pozitivno utiče na cvetanje biljke, kalijum koji podstiče rast i razvoj i kalcijum koji jača biljku. Ljuske jajeta su takođe izuzetno bogate kalcijumom, a sadrže i magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum – pozitivno deluju na kvalitet zemljišta i podstiču rast biljaka, piše Sensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar