U trendu

Prašak za pranje rublja ili tečni deterdžent – šta je bolje?

Kad je reč o pranju rublja, gotovo svako ima omiljeni deterdžent. Neki preferiraju prašak za pranje, dok drugi radije biraju tečnu varijantu. Činjenica je da je prašak za pranje jeftinija opcija, ali koja je bolja?

Tečni deterdžent lepo miriše, postoje razne varijante boja i mirisa i jednostavan je za korišćenje pa je mnogima to draža opcija. Loša strana tečnog deterdženta je cena.

Dodatno je problematično to što mnogi ulivaju previše deterdženta u veš mašinu. To nije štetno samo za vaš novčanik nego i za veš mašinu.

Prašak za pranje često je jeftiniji od tečnog deterdženta. Odeća je čista, mirisna i prašak je obično dugotrajnija opcija u poređenju s tečnom varijantom. Mana kod praška je to što se ne otapa lako pri pranju rublja na niskoj temperaturi pa može uzrokovati mrlje na vašoj odeći ako ste ga uptrebili previše, a nije se rastopio.

Šta je bolja opcija?

Sve u svemu, oba proizvoda imaju prednosti i nedostatke. Ali šta je bolje koristiti? Odgovor zavisi o temperaturi na kojoj perete odeću. Ako rublje perete na visokim temperaturama, koristite prašak. A kada odeću perete na niskim temperaturama bolje bi bilo koristiti tečnu varijantu, piše Tips and Tricks. Na taj način uvek imate čisto rublje, a veš mašina će trajati duže, prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar