U trendu

Preporodite staru sudoperu za 5 minuta: Nekoliko kapi ove namirnice vratiće joj stari sjaj

Ako ste sve probali i mislite da više nema nade da vaša sudopera ponovo zablista, ne očajavajte, postoji rešenje.

Sudoperu svakodnevno koristimo skoro svi, bilo za pranje posuđa i pribora za jelo, za pranje ruku tokom i nakon kuvanja, te obično i za čišćenje voća i povrća.

Budući da je sudopera u stalnom kontaktu s vodom, brzo se stvaraju mrlje od kamenca. Postoji niz hemijskih sredstava koji vam mogu u tome pomoći, ali ako ste ipak ljubitelj onih prirodnih, jedna namirnica iz kuhinjskog ormarića učiniće čudo. U pitanju je maslinovo ulje, prirodni lek za sve.

Maslinovo ulje štiti vašu sudoperu od ružnih mrlja od kamenca. Pre korišćenja ovog trika prvo očistite sudoperu kao i obično. Nakon što sa sudopere uklonite mrlje od vode, upotrebite ovu zdravu namirnicu koju skoro svako ima kod kuće i rešite svoje probleme.

Verovatno se pitate kako maslinovo ulje pomaže protiv kamenca i zašto biste koristili tako skup proizvod?

Dovoljno je da stavite nekoliko kapi maslinovog ulja na papirnati ubrus i utrljate ga po celoj sudoperi, ovo će stvoriti gornji sloj koji će ubuduće štititi vašu sudoperu. Maslinovo ulje otežava lepljenje prljavštine za čelik i odbija stvaranje mrlja od vode. Isti efekat postiže se i upotrebom bejbi ulja.

Sudopera nakon čišćenja ne samo da je čista i bez mrlja od kamenca, već i sjaji novim sjajem. Čim se ulje ispere i mrlje od vode se vrate, trik slobodno ponovite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.