U trendu

Prostim trikom proverite da li vam je zamrzivač ispravan ili je „na izdisaju“

Zamrzavanje je sjajan način da smanjite bacanje hrane, a s obzirom na životne troškove, važno je i da zamrzivač dobro radi. Kejt Hal, sturčnjak za rashladne uređaje, otkrila je jedan zanimljiv trik pomoću koga ćete proveriti da li vaš zamrzivač pravilno zamrzava i hladi hranu.

Kako piše „Express“, sve što treba da uradite je da do pola napunite malu posudu s vodom i pustite je da se zamrzne. Kada se zamrzne, stavite na površinu novčić. Naime, ako vaš zamrzivač radi ispravno, novčić bi trebao da ostane na površini, a ako potone, onda znate da ne radi kako treba.

“Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi, prvo što trebate da uradite je da pročitete ponovo uputstvo za upotrebu, jer u njemu se sigurno nalaze saveti od proizvođača šta sve treba sami da proverite i utvrdite da li je zamrzivač ne radi dobro”, savetuje Kejt Hal.

Objasnila je i da zamrzivač i redovono otapate, ako nije samootapajući, ali i da ga ne pretrpavate hranom, kako bi ostalo prostora cirkulisanje vazduha. Osim toga, izbegavajte da stavljate toplu ili vruću hranu u zamrzivač, a ako zamrzavate svežu ili domaću hranu, zamrzavajte ju u manjim količinama kako vaš zamrzivač ne bi morao toliko da radi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar