U trendu

Rešite se “zadaha ustajalosti” iz kuće za svega 3 minute

Ako i u vašem domu osećate miris ustajalog vazduha provetrite ga, a ako ni to ne pomaže primenite ove trikove

Nije retkost da kada dođete kući sa posla kako zakoračite u kuću osetite ustajao miris koji vam se nikako ne dopada. Prvo za čim većina ljudi posegne jeste otvaranje prozora ili vrata, pravljenje promaje i ona situacija postane nešto bolja.

Ipak, već posle nekoliko sati isti, ružan miris se ponovo javlja i onda sigurno postavljate sebi pitanje, kako ga se rešiti na duže staze.

Ako luftiranje prostorija ne pomaže, probajte da primenite neki od ovih trikova i da oterate zagušljiv, memljiv miris iz svog doma.

Proverite da negde nemate mokre stvari poput peškira, majica i tome slično Ako ste nekada ostavili prljave, mokre peškira na gomili i otputovali na nekoliko dana po povratku ste sigurno osetili ustajali miris buđi i vlage. Ovakav miris može da bude se pojavi i ako na drugim mestima imate vlagu, koja se recimo sliva niz krov, pa ulazi u stan ili kuću.

Spore buđi koje tada nastaju lako se šire kroz celu kuću i zato se taj neprijatan miris oseća svuda. Kada spore počnu da se razmnožavaju one emituju gasove koje naši nosevi lako mogu da otkriju.

Ako primetite i najmanju trunčicu buđ odmah je očistite jer ćete jedino tako sprečiti njihov rast. Na sva ova mesta možete da isprskate prirodni preparat koji ćete sami napraviti za samo nekoliko minuta, a koji će učiniti da sve površine, ormari, kupatilo, kuhinja mirišu kao da ste ih sada doneli iz prodavnice.

Sve što vam je potrebno jeste flašica sa raspršivačem, malo sirćeta, soda bikarbona i eterično ulje eukaliptusa ili neke druge vama omiljene biljke.

Litar vode, pola kašičice sode bikarbone, 2 kašike sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja pomešajte u flašicu, a onda stavite raspršivač i samo isprskajte. Jednostavno je, a zaista efikasno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar