U trendu

Ruže i orhideje cvetaće ko lude: Potrebna vam je jedna sitnica koju obično bacate

Trikova koji će pomoći našem cveću da cveta lepo, bujno i zdravo nikada nije previše, a posebno su korisni kada je reč o prirodnim rešenjima, i to s namirnicama koje svi imamo kod kuće.

Ruže su kraljice vrta koje nemaju konkurenciju – oduševljavaju i mirisom i raskošnim bojama i izgledom, a svaki savet koji će omogućiti da cvetaju još lepše i te kako je dobrodošao.

Grm predivnih ruža će izgledati odlično u svakoj bašti, a jedna svakodnevna namirnica, to jest njen deo koji inače bacamo, mogao bi vaše ruže podstaći na još bolje i lepše cvetanje.

Reč je o kori mnogima omiljenog voća – banane. Da je voda u kojoj je odstojala kora banane dobra za orhideje, to već znamo, ali otpaci ovog voća mogu pospešiti i rast i cvetanje i drugog cveća, a među njima su i ruže.

Naime, banane su bogate kalijumom koji jača otpornost ruža i daje sjajnije lišće, a ujedno sprečava pojavu smeđih listova i uvelih grana. Tu su još i kalcijum, gvožđe, bakar i mangan, a od njih će ruže još lepše procvetati.

Kako dodati koru banane ružama?

Stavljanje kore banane na zemlju u blizini korena biljke ruže je najjednostavniji način za povećanje nivoa kalijuma, a koru je bitno usitniti jer se tako smanjuje vreme potrebno da se kora razgradi, omogućujući pritom kalijumu da pre stigne do vaših biljaka.

Nakon što stavite komade kore oko korena ruža, dobro ih zalijte, što će podstaći da se kora razgradi u zemlji i još brže dati rezultate. Ovaj će trik pomoći i mini ružama, piše Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.