U trendu

Sačuvajte svežinu: Uz jedan neobičan dodatak, odeća u ormaru će vam mirisati danima

Postoji nekoliko trikova kojima možete produžiti miris i svežinu oprane odeće za nekoliko dana, a uz neke trikove miris će trajati mesecima. Jedan od neobičnih dodataka svakako su zrna kafe!  Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe proširiće svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno. Pored kafe, za mirisni ormar možete iskoristiti i sledeće dodatke.

Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

Osveživač za automobile

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mesecima

Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, odeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar

Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas služe jeste stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite je da ga zamotate a u papirnati ubrus ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.