U trendu

Samo ubacite kašičicu ovog začina u mašinu i gledajte vam beli veš ponovo blista i dobija snežno belu boju

Bela košulja, bela majica ili beli donji veš uvek su iz početka najčišće bele boje. Međutim, već nakon nekoliko pranja postaju prljavo beli, sivi… Mogu čak i da požute, ako se peru s obojenim komadima odeće.

Internet savetnici tvrde da su pronašli spasonosno rešenje uz koje će bela odeća ponovno biti bela. I to uz jednu namirnicu koja nema puno veze s belom bojom u klasičnom smislu. Reč je o – ne biste verovali – biberu.

Ovaj začin koji mnogi imaju u svom domu trebao bi, dakle, da pomogne u čišćenju bele odeće. Da biste to postigli, tvrde internet savetnici, u veš-mašinu bi trebalo staviti isključivo beli veš, a u bubanj dodati kašičicu bibera. Na primer, najbolje je krupnije samljeven crni biber. On bi trebao da deluje poput abraziva i na taj način da ukloni prljavštinu ili drugu boju s odeće. Ali, da bi talog nestao s veša, nije dovoljan samo biber.

Uobičajeno, u odeljak mašine treba dodati i odgovarajuće sredstvo za pranje veša. Pritom se ne sme prati na previsokim temperaturama, gornja granica trebala bi biti 40 stepeni, a preporučljivije bi bilo 30 stepeni. Rezultat bi, kako tvrde, trebao biti obećavajući, piše Jutarnji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.