U trendu

Sjajan trik: Ovo povrće možete pomoći da sprečite magljenje ogledala

Pošto su hladne površine savršena mesta za kondenzaciju pare, ovaj uobičajeni problem je često neizbežan. Dobra vest je da se sa ovim možete pozabaviti pomoću osnovne stvari iz ostave – krompira.

Jednostavno isecite krompir na pola i trljajte ga gde god želite da sprečite zamagljivanje. Takođe nema potrebe da kuvate ili pečete krompir – samo koristite sirovo povrće za ovaj trik i bacite ga nakon upotrebe.

Ovaj praktičan trik možete koristiti u kupatilima, prozorima automobila i još mnogo toga. Samo imajte na umu da magljenje prozora vašeg doma može značiti veće probleme, kao što su neispravne zaptivke prozora ili vrata.

Međutim, ako samo želite da sprečite zamagljivanje nakon toplog tuša ili želite da smanjite maglu ujutru kada krenete na posao, onda je ovaj trik idealan. Možda ćete morati ponovo da nanesete sok od krompira nakon čišćenja ogledala, tako da uvek imajte dodatnu kap pri ruci.

Evo kako da to uradite

Krompir isecite i njegovim sokom utrljajte sve prozore ili stakla na kojima želite da sprečite zamagljivanje. Ako vam krompir počne da se suši dok ga koristite, samo odrežite kraj da biste dobili više skroba. Zatim čistom krpom od mikrovlakana utrljajte sok od krompira oko ogledala ili prozora, uklanjajući mrlje. Samo pazite da ne dodirnete površine dok se ne osuše. Možete koristiti slatki krompir jer je bogat skrobom, ali običan beli krompir sadrži više skroba od slatkog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar