U trendu

Smanjite račune za grejanje: Evo kako zaštititi prozore da ne prodire hladnoća

Nije naodmet znati poneki trik u ove zimske dane kada u naše domove prodire zima, što zahvaljujući starim prozorima koji propuštaju hladnoću, a što zahvaljujući tome što ne znaju svi da PVC-stolarija u sebi sadrži male tajne.

Svaka ušteđen dinar na grejanju domaćinstvu dobro dođe, pa pogledajte u nastavku šta majstori preporučuju kao najbolju metodu za sprečavanje prodiranja hladnog vazduha.

1) PVC-prozori i balkonska vrata se daju prilagoditi na zimski režim

Kao što se može videti na snimku, potrebno je otvoriti prozorsko ili balkonsko krilo i pronaći šraf na strani gde se nalazi ručica. Može se podešavati pomoću imbus ključa, a svrha je upravo to da se može regulisati pritisak prozorskog okvira.

Video će vas naučiti ponešto i o održavanju PVC prozora, kako podmazati pojedine delove, ali i kako lako promeniti na njemu gumice.

2) Prozori koji nemaju sistem za podešavanje

I za njih ima leka te će vam dobro doći da na sledeći način zaštitite one prozore koji vam nisu potrebni kako biste kroz njih posmatrali šta se napolju zbiva.

Ovaj trik najčešće se predlaže i traži jako malo ulaganja. Tek dve sitnice, nešto dvostrane lepljive trake i pucketavu foliju kojima ćete obložiti staklo na prozoru kako bi sprečili ulazak hladnoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)