U trendu

Smrdibube od ovog beže istog trenutka: Isprobajte i rešite ih se zauvek

Mnogi ljudi neprestano tokom godine imaju problem sa najezdom smrdibuba u svom domu i oko njega. Smrdibube u stalno potrazi su za toplim i suvim mestima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrili od hladnoće.

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u bilo koji prostor koji nije dobro izolovan, zato prvo što bi trebalo da uradite kako biste sprečili njihov ulazak u svoj dom je sanacija spoljnih oštećenja.

Vrtlari znaju trik s rastvorom sode bikarbone u vodi kojom prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i mente pa te namirnice treba staviti u blizini ulaznih vrata, prozora i na druga mesta kroz koje dosadne bube mogu proći. Druga, a možda i bolja opcija je da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja pitome nane i s spoljne strane poprskate prozore, ulazna i balkonska vrata.

Nemojte ih ni na koji način ubijati ili plašiti, jer kad se osete ugrožene, smrdibube ispuštaju odvratan miris. Nemojte ih dirati rukama, već uzmite papir ili rukavice, lagano ih uhvatite i izbacite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)