U trendu

Svemogući namaz: Podmazuje, polira, uklanja lepilo

Puter od kikirikija mnogima je omiljena poslastica i omiljeni namaz. Prepun je proteina i izuzetno je hranljiv, a može da posluži i kao zdrava alternativa klasičnom puteru.

Njegova prodaja je u svetu porasla poslednjih nekoliko godina, a pogotovo od kada se ističe važnost zdravih masti u ishrani. Ipak, preporuka lekara je da ga konzumiramo umereno. Međutim, ukoliko ostavimo po strani njegove hranljive, proteinske i vrednosti vlakana, puter od kikirikija može da se iskoristi i van kuhinje.

Možda će vam zvučati čudno, ali ovaj namaz fenomenalno može da se iskoristi i za čišćenje, poliranje nameštaja, ali i uklanjanje lepljivih ostataka.

Uklanja lepljive ostatke

Da li ste znali da puter od kikirikija možete da iskoristite za uklanjanje žvakaće gume zalepljene u nečijoj kosi? I to nije sve! Ovaj namaz, takođe, možete da iskoristite da se rešite ostatka nalepnica. Samo stavite malo putera na pamučnu krpu i trljajte ostatke dok ne nestanu.

Sredstvo za podmazivanje

Ukoliko nemate sredstvo za podmazivanje kojim biste namazali ključeve, klješta, makaze i sečiva kosilice, upotrebite puter od kikirikija. Ono što puterom od kikirikija takođe možete da namažete, odnosno podmažete, jesu drvene ručke vrtnog alata i to pre nego što ih odložite tokom zime, a ukoliko vam je škripanje ulaznih i sobnih vrata dosadilo, puter od kikirikija će odlično poslužiti da ih podmažete.

Polira nameštaj

Puter od kikirikija može da se koristi i za poliranje nameštaja od kože, vinila i drveta. Šta je potrebno da uradite? Malo putera stavite na čistu pamučnu krpu i kružnim pokretima utrljajte na nameštaj i na taj način poboljšajte njegov sjaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar