U trendu

Svi pritiskamo ovo dugme dok mašina za veš radi, a nismo ni svesni da se ona tako brže kvari

Kada se nađemo u situaciji da moramo pod hitno zaustaviti pranje i prekinuti rad veš mašine, svi reagujemo nagonski.

Odmah gasimo mašinu i otvaramo vrata (pod uslovom da u bubnju nema vode). A da li je to pametno, da li tako kvarimo mašinu?

Kako da prekinemo program za pranje na bezbedan način i ne pokvarimo mašinu?

Najlakši način da zaustavite uređaj je da pritisnete dugme za „start“ odnosno „pauzu“. Program će biti privremeno zaustavljen, a ako držite dugme nekoliko sekundi, isključiće se.

,,Mašina se može zaustaviti ako to dozvoljava njen dizajn. Ako ga zaustavite pritiskom na dugme ‘start/stop’, tada neće biti problema. Ali potpuno isključivanje mašine iz struje nije dobro, može uticati na to kako će ona raditi ne samo kada nastavite pranje, već i ubuduće“, objasnio je ruski stručnjak za testiranje i sertifikaciju kućnih aparata Oleg Dranitski i dodao da se tako mašina kvari.

A šta raditi ako je bubanj pun vode?

,,U ovom slučaju, prvo morate isprazniti vodu. To se može uraditi pomoću filtera koji se nalazi iza zglobnih vrata na donjem prednjem delu mašine za pranje veša. Da biste sprečili izlivanje vode na pod, ispod mašine postavite posudu. Voda se takođe može isprazniti pomoću programa ‘spin’ ili ‘drain“, ukazao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar