Tablete za sudove pomažu i van mašine: Ni ne znate koliko su moćne, evo šta sve možete očistiti njima

Ovi trikovi skratiće vam muke.

Napravljene su da se ‘izbore’ s tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane, ali znate li šta sve možete očistiti samo jednom tabletom za mašinsko pranje posuđa?

Rerna

Uvek je teško očistiti ostatke hrane, naročito ako se radi o unutrašnjosti vaše rerne. Upotrebite tabletu za mašinu za sudove umočenu u toplu vodu kako biste s lakoćom izribali staklo i vrata rerne i vratili joj stari sjaj, piše The Kitchnn, a prenosi Večernji list.

Šerpe i posude

Na isti način na koji deluje na vratima vaše rerne, tableta za mašinko pranje posuđa s lakoćom čisti zagorele tiganje i šerpe.

Mrlje od kafe i čaja

Ako se kafa može upotrebiti za bojenje tekstila, verujte da će uraditi isto velikom broju šoljica ako ih odmah ne isperete. Mrlje može biti teško ukloniti i može se činiti da su tu da ostanu, ali sve što je potrebno je topla voda (napunite posudu do 3/4) i tableta za mašinsko pranje posuđa. Nakon sat vremena trebalo bi da možete da isperete sve mrlje vrućom vodom. Isprobajte ovaj praktični trik i s vazama za cveće, bokalima i flašama!

Kanta za smeće

Kante za smeće su odvratne, ali ne bi trebalo da budu. Ukoliko odmah obrišete ostatke hrane koji se proliju po poklopcu ili nađu put do dna, kantu ćete održati relativno čistom, ali dobro je dubinski je očistiti barem dva puta godišnje. Najlakši način da to učinite? Napunite kantu što je više moguće toplom vodom i ubacite tabletu za pranje sudova unutra. Pričekajte da se otopi, zatim ostavite da odstoji sat vremena pre ispiranja vrućom vodom.

Sudopera

Neverovatno je kako brzo dno vaše sudopere može početi da izgleda prljavo. Ogrebotine od šerpi i tiganja i promena boje od tamnih tečnosti mogu učiniti da čak i najčistija sudopera izgleda prljavo. Samo pustite malo tople vode u sudoperu i trljajte tabletu za mašinsko pranje posuđa po sudoperi. Nakon toga izgledaće sjajno i novo, i samo isperite toplom vodom.

Toalet

Kad dođe vreme da se pozabavite kupatilom, počnite tako što ćete baciti tabletu za mašinsko pranje sudova u WC šolju. Zatim očistite umivaonik, podove i tuš, a WC ostavite za kraj. Na taj će način tableta imati vremena da se malo otopi i ribanje WC šolje bi trebalo da bude jednostavnije nego ikad. Takođe možete koristiti tablete za čišćenje mrlja koje je ostavila tvrda voda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.