U trendu

Trešnje mogu da budu prepune pesticida: Evo kako ih najlakše očistiti i ukloniti sve štetno

Sezona ukusnih trešanja je u punom jeku, a da biste bezbrižno uživali u njihovim blagodetima, važno je znati kako ih pravilno oprati. Skoro sve sveže voće zahteva poseban način pranja kako bi se smanjio rizik od trovanja hranom. Evo nekoliko koraka koje treba slediti da bi vaše trešnje bile bezbedne za jelo.

@paoladyee

How to wash cherries 🍒 #learnontiktok #howtowash #cherries

♬ coot aesthetic – Cute facts 💕

Korišćenje belog sirćeta

Da biste brzo i efikasno očistili trešnje, napunite veliku posudu hladnom vodom i dodajte jednu šolju alkoholnog sirćeta. Ostavite trešnje da se namaču u ovom rastvoru petnaestak minuta. Sirće će ubiti mikroorganizme i ukloniti ostatke pesticida sa površine voća. Nakon namakanja, trešnje isperite pod mlazom vode da biste uklonili tragove sirćeta. Nežno ih osušite čistom krpom ili papirnim ubrusom i spremni su za jelo.

Korišćenje sode bikarbone

Drugi način čišćenja trešanja uključuje upotrebu sode bikarbone. Dodajte pola kašičice sode bikarbone u posudu sa vodom za svaku šolju vode koju ste sipali. U ovaj rastvor potopite trešnje i ostavite da odstoje petnaestak minuta. Nakon toga, temeljno ih isperite čistom vodom da biste uklonili preostalu sodu bikarbonu.

@rebichebi

How to wash your fruit more thoroughly 🍒 #fruit #cherries #ecofriendly #whatieatinaday #summerfruit #summervibes #fypage

♬ original sound – rebichebi

Ove metode čišćenja ne samo da obezbeđuju uklanjanje potencijalno štetnih mikroorganizama, već i pomažu u uklanjanju ostataka pesticida, čineći vaše trešnje bezbednim i zdravim za upotrebu. Pratite ove jednostavne korake i uživajte u sezoni trešanja bez brige o bezbednosti hrane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.