U trendu

Trik koji ćete obožavati: Evo kako da osušite veš za manje od 2 sata, i kad je hladno vreme i kiša

Trik koji ćete koristiti cele zime

Dolaze sve kraći i hladniji dani, a vlaga i opasnosti od buđi u vašem domu sve veće, javlja se veliki problem gde i kako sušiti veš.

Jedna žena nam je priskočila u pomoć, sa peškirom koji će uštedeti i na vremenu sušenja i na računima za struju.

Jana objašnjava da možete smanjiti vreme sušenja dodavanjem „suvog peškira u prvih 15 minuta“ u mašinu za sušenje veša nakon čega možete da ga uklonite i to će, tvrdi ona, ubrzati proces sušenja „za preko 30 procenata“.

U komentarima videa neko je upitao da li je peškir „posle vlažan“ na šta je ona odgovorila: „da, upija mnogo viška vlage“. Drugi komentator je napomenuo da ovaj trik zaista radi, dodajući da koristi ovu tehniku za tkanine koje se teže suše, kao što su frotirni ogrtači i jorgani i da čak i kod njih pomaže.

U jesenjem i zimskom periodu mokra ili vlažna odeća ostavljena da se osuši na vazduhu može povećati šansu da se pojavi buđa u domu. Isto tako, mašine za sušenje veša mogu napraviti veliki račun za struju, pa mogućnost da ubrzate vreme rada skupe mašine korišćenjem trika sa suvim peškirom predstavlja veliko olakšanje za budžet.

Ali ako ne posedujete mašinu za sušenje veša, još uvek postoje stvari koje možete da uradite da smanjite uticaj mokre odeće na vaš dom i ubrzate vreme sušenja.

Možete da koristite odvlaživač da biste smanjili efekte sušenja veša – bilo električne ili jeftine posude za jednokratnu upotrebu. Još jedan stručni savet je da dodate posudu kamene soli na prozorsku dasku dok se veš suši, a da pritom pazite da i prozore držite otvorene, jer ventilacija minimizira uticaj kondenzacije izvučene iz mokrog veša, a so će pomoći da se apsorbuje deo vlage iz vazduha.

(Espreso/Srbija danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar