U trendu

Trik koji menja sve: Osvežite jastuke za samo 15 minuta, biće kao novi! (VIDEO)

Jedna od najvećih briga o održavanju čistoće vaše kuće je održavanje čistoće posteljine, posebno jastuka. Bez obzira na upotrebu jastučnice, prašina, znoj i grinje se mogu nakupiti u jastuku, a pranje u mašini za pranje veša može uništiti njegovo punjenje. Ipak, postoji jednostavan trik koji će osvežiti jastuk i produžiti mu život.

Na Instagramu se pojavio genijalan trik da vaš jastuk bude čist i svež. Naime, potrebna vam je samo mašina za sušenje veša i njena visoka temperatura. „Rafal“ vrućeg vazduha u sušilici će navodno uništiti sve bakterije u jastuku za samo 20 minuta, ostavljajući ga svežim i čistim. Međutim, važno je napomenuti da se ovaj savet ne odnosi na jastuke od memorijske pene.

Žena koja je podelila ovaj trik na Instagramu preporučuje da zamenite jastuk najmanje jednom u dve godine. Ako jastuk više ne pruža adekvatnu podršku i postane „grudvast“, ​​vreme je da kupite novi. Jednostavan test savijanja jastuka na pola može vam pomoći da utvrdite da li vam je potreban novi jastuk. Presavijte ga na pola i ako se ne vrati u prvobitni oblik, vreme je da ga zamenite.Kada je u pitanju održavanje higijene i čistoće u domaćinstvu, ovaj trik se pokazao kao jednostavan, ali efikasan način da produžite život jastuk i očuvajte higijenu ambijenta za spavanje, prenosi Srećna Republika.

Ovaj jednostavan trik privukao je pažnju nekoliko hiljada ljudi, a mnogi planiraju, kako su otkrili u komentarima, da isprobaju ovu metodu kako bi osvežili svoje jastuke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.