Unesite osveženje u prostor modernim zavesama

Zavese su neizostavan deo uređenja enterijera jer svojom veličinom dominiraju u prostoru, pa treba obratiti veliku pažnju prilikom njihovog izbora. Interesantna zavesa može da da poseban šarm prostoriji, ali isto tako i da predstavlja stilski diskontinuitet koji remeti opšti utisak.

Zavese posebno vole žene jer im one daju osećaj topline koji nesvesno vezujemo za pokrivanje prozora u roditeljskom domu. Uopšteno govoreći, zavese su simbol topline doma jer imaju vrlo dugu tradiciju. Kada se ljudi usele u novi prostor, tek kada postave zavese na prozore kažu „e sad je to zaista dom“.

Nekada su primat imale rustične, heklane zavese, koje su neretko bile ručni rad mame ili bake, bile su cenjene kao izraz ljubavi vrednih žena iz porodice. Ostavljale su se u amanet mlađim naraštajima kao važan predmet iz porodičnog doma.

Današnje zavese se znatno razlikuju od tih „u roditeljskom domu“, pre svega po mnogo jednostavnijoj formi i dizajnu. Takođe, mnogo se lakše održavaju u odnosu na tradicionalne jer ih nije potrebno uštirkati, a često ni peglati. Lako se postavljaju i uglavnom su vrlo stabilne. A i dalje su vrlo važan detalj bez koga prostor deluje nekako „golo“ ili nezavršeno.

Modernost i minimalizam idu zajedno

Moderan prostor je onaj koji, nije nužno dizajniran po najnovijim trendovima u dizajnu enterijera, već svaki prostor koji sadrži skladno raspoređene moderne elemente. Zavese su jedan od najpopularnijih elemenata, koji je ujedno dekorativne i praktične prirode. Osim što obezbeđuju diskreciju i zaklanjaju od sunca, one doprinose i udobnosti prostorije, kao i njenom vizuelnom karakteru.

Većina modernih enterijera, bilo da se radi o poslovnim prostorima ili domovima, oslanja se na minimalizam. On se prepoznaje kroz pojednostavljene forme nameštaja i detalja u enterijeru, zatim kroz naglašenu praktičnost i korišćenje jednostavne geometrije. Tako su danas vrlo popularne zavese sa lakim geometrijskim motivima i svedenim koloritom, najčešće u dve boje koje se lako uklapaju. Dominiraju sivi tonovi i pastelne nijanse koji naglašavaju red.

Rolo zavese za moderan poslovni enterijer

Jedna od najpopularnijih vrsta zavesa su vrlo praktične rolo zavese koje se koriste najčešće za opremanje poslovnih prostora. Mogu se naći rolo zavese raznovrsnih dezena, od jednostavnih, jednobojnih, do vrlo elegantnih sa interesantnim geometrijskim detaljima.

U široku upotrebu su ušle najpre zbog svojih izvanrednih praktičnih osobina. Naime, rolo zavese su napravljene od antialergijskih materijala, tj. na njima se ne nakupljaju alergeni iz vazduha. To su ujedno zavese koje se najlakše održavaju jer je dovoljno da se povremeno prebrišu vlažnom krpom.

Njihov sistem za rasklapanje je vrlo zgodan za upotrebu i precizan jer kada ih jednom namestite poput roletni, neće se same pomerati i opuštati. Sistem koji ih drži na prozoru može se elegantno sakriti aluminijumskom maskom.

Končane i prugaste zavese

Za ljubitelje neobičnih i smelijih detalja tu su prugaste i končane zavese koje deluju vrlo dekorativno i vizuelno izdužuju prostor. Tanke, dugačke linije končanih zavesa čine prostor elegantnim i prozračnim jer propuštaju dosta svetlosti. Osim na prozorima, končane zavese se često mogu naći na ulazima u prostorije kao što su kuhinje, trpezarije i terase.

Definitivno, končane i prugaste zavese, živih ili pak pastelnih boja, namenjene su kreativnim osobama koje vole da unesu nešto smelije detalje u svoje domove.

Moderne zavese su nam olakšale opremanje različitih ambijenata zahvaljujući velikoj praktičnosti, kao i širokom izboru boja i dezena. Kompanija D art collection pripremila je za vas široku paletu modernih zavesa visokog kvaliteta za sve vrste enterijera posetite njihovu instagram stranicu gde ćete naći neverovatan izbor zavesa i posteljine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar