Verovanja kaže da krevet nikada ne sme da bude ispod prozora, evo i zašto

Suvišno je i pominjati koliko je dobar san neophodan za zdravlje čoveka. Međutim, veoma je važno i gde se nalazi krevet na kojem spavate.

Prema feng šui učenju, važno je da vaš krevet pruža snažnu potporu. Iza kreveta je najbolje imati čvrst zid, a ne prozor. Kada spavate ispod prozora, vaša energija vremenom slabi, jer nema odgovarajuću podršku i zaštitu.

Prema kineskoj tradiciji, glava kreveta se nikada ne postavlja direktno ispod prozora. Spavanje uz direktno izlaganje prozoru može stvoriti brojne probleme koji mogu dovesti do lošeg sna, smanjene vitalnosti i potencijalnih zdravstvenih problema.

Svetlost koja ulazi u sobu, naročito jako svetlo, može da poveća nivo budnosti tokom spavanja, remeti vaš prirodni ciklus spavanja i umanjuje mir.

Idealno mesto za krevet je glava okrenuta prema zidu bez prozora, kako bi se obezbedila čvrsta podloga i što je veća moguća udaljenost od prozora i vrata. Ako jednostavno nije moguće postaviti krevet bilo gde osim ispod prozora, negativne efekte manje idealnog smeštaja možete da umanjite pomoću uzglavlja.

Čvrsti zid služi kao simbol planine, kao i dobro uzglavlje. Poželjni materijali su drvo ili drugi prirodni materijali. Za zavese birajte prirodne tkanine, poput pamuka, lana ili svile.

Pokrivajte prozore samo noću. Tokom dana treba pomeriti zavese ili roletne i pustiti prirodnu svetlost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.