U trendu

Veruje se da ovih 8 predmeta u kući donosi sreću i blagostanje, nabavite ih što pre

Mnoge kulture sveta imaju svoja verovanja o sreći i tome čime ćete je privući u svoj život.

Feng šui, arapska ili indijska tradicija preporučuju da oni koji žele da žive srećno i u miru, u svoj dom moraju da unesu ove predmete:

1. Potkovica
Možete ih pronaći svuda, a verovatno ste ih kod nekoga u kući i videli, ali znate li zašto se smatra da donose sreću? Tradicija seže još u davnu Irsku i njihove legende i priče. Neki kažu da će ona oterati sve loše iz kuće, a neke legende tvrde da će držati zle ljude podalje. Šta god da je istina, postavite je iznad spoljnih vrata kako bi štitila dom.

2. Simboli kornjače
Baš kako se u Irskoj veruje da je potkovicu dobro imati u kući, tako se prema pravilima Feng Shuija veruje da kornjača štiti dom i izuzetno je jak simbol. Bilo da se radi o pravom oklopu kornjače ili plastičnoj verziji, ona bi trebalo da bude jak čuvar doma, a stavlja se kod ulaznih vrata.

3. Bambus
Kineska kultura objašnjava bambus kao biljku koja je integralni deo svakog doma. Broj stabljika koje biljka ima isto imaju svoje značenje. Na primer, nikada se ne sme nekome davati biljka s četiri stabljike jer je prema njihovoj numerologiji taj broj koji je povezan sa smrću i lošom srećom.

4. Crvena boja
Crvena boja se u nekoliko kultura povezuje s dobrom srećom. Kinezi Novu Godinu uvek čekaju obučeni u crveno i u crvene koverte stavljaju novac. U Indiji mnoge neveste nose crvene haljine kao simbol čednosti i prosperiteta. Vaza, tepih u crvenoj boji će biti dovoljni da vas zaštite.

5. Hamsa amulet
Hamsa ruka je simbol u islamskoj i jevrejskoj istoriji, kulturi i religiji. Smatra se zaštitnim amuletom, a mnogi ga danas nose kao ukras. Neke priče upućuju da će vas štititi od uroka.

6. Simbol svinje
„Shwein gehabt!“ To biste rekli da ste Nemac i da ste recimo osvojili loto. U bukvalnom prevodu to bi značilo „imam svinju“. Za razliku od ostalih simbola, svinja je simbol dobre sreće iz istorijskih razloga, ne religijskih. U Evropi je osoba morala da bude bogata da bi imala svinje.

7. Ljuska šarana
Neki ljudi u novčaniku nose fotografiju dece, a drugi ljusku šarana. U nekim zemljama ova riba se jede uvek oko praznika, a naknadno se uzme nešto ljuske i čuva se kako bi podstakla dobru sreću.

8. Žir
Bilo da ga držite u posudi ili na prozoru, prema tradiciji severnih zemalja Evrope on će vas štititi i dati vam snagu jaku kao drvo na kojemu žir raste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar