U trendu

Više nećete brinuti: Genijalan trik za zalivanje cveća dok ste na odmoru (video)

Uskoro počinju godišnji odmori i letovanja kad će mnogi ljudi negde otputovati i neće moći da se brinu o biljkama pa je jedna Tiktokerika podelila genijalnu ideju kako ih zalivati dok ste na odmoru, i to bez da nekog molite da to povremeno uradi umesto vas.

@selfcareplants

Self-watering hack while on vacation! #wickmethod #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #selfwatering #fyp #xyzbca

♬ Summer – Instrumental – Devinney

Kako piše Metro, Džastin Šenon je pratiocima otkrila jednostavan trik za koji vam je potreban konopac i šerpa s vodom. U videu je pokazala kako puni šerpu s vodom i za svaku svoju biljku otkida po komadić uzice od pamučnog makramea; pa jedan kraj uzice stavi u posudu s vodom koja mora biti viša od biljaka, a drugi zatrpa duboko u zemlju.

Uradila je to za svaku biljku i to tako da ih je sve postavila oko posude s vodom, a svakoj je stavila i njenu uzicu; tako je svojim biljkama omogućila da preko uzice vodu ‘usisavaju’ kao da ‘piju na slamku’.

Nakon što se vratila s 12-dnevnog odmora, devojka je snimila još jedan video u kojemu je pokazala da je šerpa s vodom dočekala skoro prazna.

– Srećna sam što mogu reći da biljke dobro izgledaju i da napreduju! – rekla je u videu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar