U trendu

Vodoinstalater otkrio trik uz pomoć kojeg ćete uštedeti stotine evra godišnje

Svi želimo da smanjimo naše račune za domaćinstvo – i postoji jedna promena koja može da vam pomogne da vam račun za vodu bude niži.

Iako svi znamo da gašenje svetla, gašenje uređaja u stanju pripravnosti i smanjenje vremena za tuširanje mogu pomoći u uštedi novca, prema jednom vodoinstalateru, postoji jedan jednostavan trik koji možete koristiti da smanjite svoje račune za vodu do 170 evra, prenosi Mirror.

Vodoinstalaterski stručnjak Piter Klejton iz Trade Plumbing savetovao je da je najbolji način da uštedite novac prelazak na tuš koji štedi vodu.

Prema Trade Plumbing-u, obična glava tuša košta oko 325 evra godišnje, a tuš glava sa malim protokom oko 150 evra godišnje, tako da je to ušteda od 175 evra. To je velika razlika u litrima vode i može pomoći u smanjenju potrošnje vode za više od 18.000 litara godišnje.

Ekspert je objasnio: „Mnogi oklevaju da pređu na glavu tuša sa kontrolisanim protokom zbog zabrinutosti oko kvaliteta tuša i pritiska vode. Međutim, poznato je da tuš glave koje štede vodu posebno smanjuju potrošnju vode.“

Piter je zatim dao dodatne savete ljudima koji pokušavaju da smanje svoje račune za vodu i predložio da smanje vreme koje provode pod tušem. On je rekao da tuširanje od samo jednog minuta može „uštedeti dodatnih 12,5% na vašem prvobitnom računu za tuširanje, što znači da ćete uštedeti stotine evra godišnje kada se kombinuje sa tušem sa malim protokom vode“, prenosi Jutarnji.hr.

Voda je neophodna za održanje života na Zemlji, stoga je važno da svi nastoje da je štede što je više moguće kako bi se brinuli o budućim generacijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.