U trendu

„Volela bih da sam ovaj trik isprobala ranije“: Posipala je so po kući, evo šta se desilo

Posipanje soli po kući je zaista neverovatno.

So se može koristiti u razne svrhe – za čišćenje, kuvanje, itd. Takođe bi trebalo da znate da se so koristila za čišćenje vekovima unutar i oko kuće.

Mnogi ljudi širom sveta koriste so jer je potpuno bezbedna za korišćenje. Nije otrovna! So je izuzetno efikasna, nije skupa i jednostavna je za upotrebu. Definitivno bi trebalo da isprobate ove trikove.

Drži mrave podalje

Možete koristiti so kako biste odstranili mrave iz svog doma. Ukoliko želite da ih držite podalje od ormarića sa hranom ili prozora, definitivno bi trebalo da isprobate ovaj metod. Uradite sledeće – samo stavite malo soli na okvir od prozora ili bilo koju drugu pogođenu površinu.

Napomena: so smanjuje nivo vlažnosti u domu kada se koristi na ovaj način.

Čisti prozore u domu i u automobilu

Ukoliko želite da očistite svoj prozor i rešite se upornih mrlja sa stakla, pomešajte 1-2 kašike soli u 4 litre tople vode. Ovu mešavinu koristite za čišćenje umrljanih prozora, kako i u kući tako i u automobilu. Vaši prozori će ostati čisti duže vreme nakon toka.

Polira mesing, srebro i bakar

Takođe bi trebalo da znate da možete koristiti ovaj jednostavan sastojak za poliranje srebra, bakra i mesinga. Dakle, ukoliko imate ornamente od ovih materijala, isprobajte so, ona će vam pomoći da ih održavate blistavim. So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za ovaj problem. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte svoje ornamente njome kako bi se oni sijali nakon ispiranja. Mešavina soli i sirćeta će rastvoriti svaki vid nečistoće.

Čisti odliv od sudopere

Samo pomešajte so i toplu vodu i sipajte mješavinu u sudoperu. So će istopiti naslage masti koje zapušuju sudoperu i stvaraju neprijatan miris.

Osvežava boju vašeg kućnog tekstila

Da li ste znali da možete koristiti ovaj sastojak kako biste vratili originalni intenzitet i sjaj boje vaših zavesa i tepiha? So može vratiti njihovu staru boju samo poslije jednog pranja. Samo potopite krpu u koncentrisanu slanu vodu i istrljajte njome vaše zavjese i tepihe. Ovom metodom možete očistiti mrlje koje je skoro nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima, prenosi Webtribute.

Sprečava sužavanje odeće

Možete koristiti so da biste sprečili sužavanje odeće nakon pranja. Sve što treba da uradite jeste da ubacite malo soli u mašinu prilikom posljednjeg pranja. Ovo je izuzetno efikasna metoda ukoliko veš sušite napolju, na suncu. Vaša odeća će biti meka i čista.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar