WC šolja se najbolje čisti jednim jeftinim proizvodom koji svi imate kod kuće: Posle njega blista kao nova

Pored kade i lavaboa koji bi trebalo da sijaju, tu je i WC šolja za koju je imperativ da u svakom trenutku bude dobro oribana

Jedna mama iz Australije podelila je kako je uz jednostavan trik očistila WC šolju od tvrdokornih mrlja pomoću samo jednog proizvoda koji svi imaju u kući.

U grupi na Fejsbuku, Lauren je otkrila da je za čišćenje koristila samo jedan jeftini proizvod – limunsku kiselinu, odnosno limuntus.

– Mrzim da čistim WC šolju. Međutim, našla sam jednostavan način – 25 grama limunske kiseline ostavljene u njoj devet sati rešava i najtvrdokornije mrlje.

Najteži deo procesa je da pazite da niko ne koristi šolju tih devet sati. Imala sam nameru da koristim sredstvo za čišćenje, ali ovo je jeftinije – napisala je Lauren i u objavi podelila fotografije pre i posle čišćenja, na kojima se vidi neverovatan rezultat.

Drugi roditelji u grupi bili su oduševljeni ovom idejom, a neki su podelili načine na koje i sami koriste limunsku kiselinu.

– Koristim limuntus na dnevnoj bazi za čišćenje WC šolje i odličan je, jer nema hemikalija, pa i deca mogu da čiste pomoću ovog proizvoda – komentisala je jedna majka.

– Limunska kiselina je najbolja! Odlična je za čišćenje kupatila, a posebno WC šolje – složila se druga članica Facebook grupe, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.