Za blagostanje i mir u kući, nabavite ovu biljku: Čuvar je sreće u svakom domu

Po Feng šui filozofiji, biljke i te kako utiče na situaciju u porodici i generalno dobrostanje svih ukućana. A jedna biljka donosi posebnu energiju u blagostanje u vaš dom.

https://www.instagram.com/p/CwDIwycg0eZ/

Same po sebi, biljke smanjuju nivo nervne napetosti u jednom domu, a fikus bendžamin zahteva da bude smešten u desnoj zoni, kako bi imao pozitivan uticaj na vas, vaš dom i vaše ukućane.

Prema Feng Šui filozofiji, fikus bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočni deo stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene odluke i zaborave na agresiju. Takođe, ovaj fikus promoviše mir i harmoniju u porodici, savršeno ispravljajući ljudske nedostatke. U njegovom prisustvu, ljudi će se osećati sigurnije, dok će oni koji su malo lakomisleni postati mirniji i razumniji.

U dnevnom boravku, ovaj fikus će odigrati ključnu ulogu, jer će, osim što će je dekorisati stvoriti povoljnu klimu za razgovor i uživanje. Takođe, ovaj fikus privlači i novac za porodicu, ukoliko se nađe u kuhinjskom prostoru, odakle vas štiti od gladi i nemaštine.

Osim privatnih domova, fikus je idealni dekor i za poslovne prostore, ako je smešten u jugoistočnom delu ili pored radnog stola.

Feng šui vam govori da fikus zadržite dalje od severoistoka, jugozapada ili centralnih delova svojih prostora.

Naravno, ukoliko želite da vam fikus donese sve ove dobrobiti, on mora biti zdrav pa samim tim, vi morate mnogo voditi računa o njemu. Osim zalivanja, morate ga čistiti i od prašine, a nikako ne sme biti ostavljen u saksiji zalivan tek s vremena na vreme. Fikus bendžamin je biljka koja voli prostranstvo i prirodnu svetlost, što takođe morate uzeti u obzir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.