U trendu

Za šta sve može da vam posluži sunđer za pranje posuđa? Iznenadićete se

Sunđeri za pranje sudova su potrošni materijal u kuhinji i menjamo ih u zavisnosti od toga koliko ih koristimo. Nakon što izgubi oblik i istroši se, uglavnom se baca, ali i novi i stari sunđeri mogu biti veoma korisni u domaćinstvu.

Na primer, možete koristiti stari sunđer tako što ćete ga konopcem vezati za štap ili dršku metle i njime očistiti teško dostupna mesta u domu. Ili ga možete iseći na tanke kocke i zalepiti na noge nameštaja da zaštitite parket od ogrebotina.

Novi sunđer poslužiće kao odličan jastuk za držanje igle. Ako ga stavite u frižider i pospite sodom bikarbonom, neutralisaće neprijatne mirise.

Ako idete na put i nosite piće u prenosivom hladnjaku, dobra je ideja da prethodno zamrznete nekoliko sunđera i stavite ih u male plastične kese sa zatvaračem. Stavite ih na dno prenosivog hladnjaka i služiće umesto leda za hlađenje pića.

Takođe, ako sunđer isečete po sredini i u njega ubacite komadić sapuna, dobićete odličan deterdžent.

Sunđer takođe može pomoći ljubiteljima biljaka. Isecite površinu svaki centimetar i ubacite seme u male džepove i natopite ih vodom. Pod ovim uslovima seme će brzo klijati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.