U trendu

Zaboravljeni trik naših baka koji olakšava život: Sipajte 2 kašike soli u mašinu za veš i gledajte čudo

Malo ko zna da je so univerzalan proizvod i da mu je upotreba u domaćinstvu zaista široka.

Zašto sipati so u mašinu za pranje veša?

Ovo je kućni metod naših baka, koji takođe dobro funkcioniše pri ručnom pranju. Ovi neupadljivi beli kristali mogu vam znatno olakšati život. Vredi znati i koristiti ovaj trik.

So se dugo koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer je efikasno uklanjala mrlje i vraćala im snežno belu boju. Danas takođe možemo koristiti ovu jednostavnu metodu kako bismo peškirima ili donjem vešu dali svež izgled. Ono što je važno, so nije pogodna samo za pranje bele i bele odeće. Može se uspešno koristiti za obojene tkanine. Tada će oživeti i sačuvati boju.

Samo dodajte dve kašike soli u mašinu za veš da biste uživali u savršeno čistoj i sjajnoj odeći. Ovo nije samo način vraćanja njihove izvorne boje, već i efikasan metod uklanjanja mrlja.

U slučaju sveže mrlje, dobro je na mrlju sipati soli i ostaviti je nekoliko sati. Odeću možete namočiti i u rastvor soli pre pranja. So će takođe pomoći da se rešite stare fleke, ali naravno u ovom slučaju nema garancije da će materijal izgledati kao nov. Međutim, razlika će svakako biti primetna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar