U trendu

Zalivanje orhideje: Trikovi koji ljubitelji ove elegantne biljke moraju da znaju

Orhideja, simbol elegancije i lepote u kući, može postati vaša omiljena biljka uz nekoliko praktičnih saveta o pravilnom zalivanju. Ne propustite da otkrijete kako održavati ovu prelepu biljku i učiniti je da procveta punim sjajem.

Kada je reč o održavanju orhideje, zalivanje je ključno. Nema potrebe za komplikovanim rutinama – pratite jednostavne korake i uživajte u zdravom rastu i cvetanju vaše orhideje.

Zalivanje je važno, ali ne i komplikovano. Pazite da ne preterate – redovno zalivanje na svakih pet do deset dana tokom toplih meseci je dovoljno. Zimi, smanjite zalivanje na 10-15 dana.

Kako znati kada je vreme za zalivanje? Jednostavno – stavite olovku u zemlju. Ako olovka izađe suva, vreme je da zalijete. Takođe, uronite prst u zemlju – ako je suv, orhideja je žedna.

Kada zalivate, koristite mlaku vodu i potopite zemlju oko 15 sekundi. Zatim ostavite da se ocedi oko 15 minuta pre nego što vratite saksiju na svoje mesto.

Zapamtite, pravilno zalivanje je ključno za zdravlje vaše orhideje. Budite pažljivi i pratite ove jednostavne savete kako bi vaša orhideja rasla i cvetala u punom sjaju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar