U trendu

Zbog ovih grešaka vam kuhinja izgleda neuredno i prljavo, izbegavajte ih

Osećate se kao da je u vašoj kuhinji stalno nered iako je redovno pospremate i čistite? Razlog zašto kuhinja izgleda pretrpano i haotično ne mora uvek da budu gomile prljavog posuđa i kuhinjskih pomagala. Ovih pet grešaka mogle bi da budu krive za ovu situaciju, piše ApartmentTherapy.

Previše stvari na radnoj površini

Najčešća greška zbog koje naša kuhinja izgleda neuredno je kad na radnoj površini ima previše stvari. Pokušajte da na tom delu držite samo kuhinjska pomagala, daske za sečenje i sl., stvari koje redovno koristite. Sve ostalo treba uredno pospremiti u kuhinjske ormare, ostavu ili podrum.

Savet: najbolje je odmah razvrstati i zbrinuti neispravne uređaje ili pokvarene stvari. Predmeti koji se retko koriste mogu se, na primer, preprodati putem Interneta.

Prostor za skladištenje ne koristi se pravilno

Radna površina često je pretrpana nepotrebnim stvarima obično zbog činjenice da se prostor za odlaganje u fiokama, kuhinjskim ormarićima ili čak na policama ne koristi pravilno. Najbolje je očistiti ormare ili fioke i presložiti i probrati stvari u njima. Videćete koliko je zapravo još prostora u njima.

Ne koriste se organizatori

Ne koristite organizatore u kuhinji? Tada bi to brzo trebalo da promenite. Bez obzira na to jeste li odabrala posudu za pribor za jelo, kutije ili korpe, pomoću njih možete ukloniti haos u svojoj kuhinji (naročito u ormarićima).

Savet: na Pinterestu i Instagramu postoji puno sjajnih ideja o tome kako pametno koristiti organizatore. Prepustite se inspiraciji.

Nema reda u frižideru

Nasumično sortirana i odložena hrana ne samo da zauzima puno prostora, nego i izgleda prilično haotično. Stoga bi trebalo da koristite organizatore i kutije da stvari budu uredne i u frižideru.

Previše pomagala za kuvanje

Koristite nekoliko tiganja, lonaca i raznih kuhinjskih pomagala čak i za najjednostavnija jela? Onda ne samo da prljate previše posuđa tokom kuhanja, nego imate i popriličan nered na radnoj površini, koji ćete nakon pripreme morati da operete i pospremite. Bolja varijanta: pre kuvanja prođite kroz sve korake u mislima i pripremite potreban kuhinjski pribor. Često se tiganji, lonci i kašike mogu koristiti nekoliko puta. Jednostavno ih kratko isperite čistom vodom, osušite i možete ih koristiti za sledeći korak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar