U trendu

Zlatno pravilo “3P” je neizostavno pri pranju veša, a stručnjak sad otkriva i šta znači

Kerolajn Solomon, stručnjak za čišćenje i kućne trikove, je poznata širom sveta jer njena magija oživljava svaku odeću i posteljinu

Na društvenim mrežama redovno deli korisne savete, a sada je za „Dailymail.co.uk“ podelila smernice za idealno pranje veša – koliko često treba oprati koji komad odeće, veša ili posteljine.

„Tri P“: Peškiri, posteljina i pidžame

Kerolajn savetuje da peškire treba prati na svaka tri korišćenja, ili bar jednom nedeljno. Koristite toplu ili vruću vodu kako biste osigurali da budu zaista čisti. Posteljinu, s obzirom na noćno znojenje, preporučuje prati jednom nedeljno na najtoplijoj temperaturi koja odgovara etiketi, kako biste se oslobodili bakterija.

Što se tiče pidžama, treba ih prati na svakih nekoliko dana. Ako nosite duks dok spavate, povećajte učestalost pranja. Ukoliko se tuširate pre spavanja, možete sačekati nekoliko dana duže, ali ne duže od pet.

Donji veš i čarape

Grudnjake preporučuje da se peru nakon tri nošenja, a idealno ih je prati ručno sa blagim deterdžentom kako bi duže zadržali svoj izgled.

Što se tiče ostalog donjeg veša, poput gaćica, treba ih prati nakon svakog nošenja, isto kao i čarape koje je najbolje okrenuti iznutra pre pranja.

Farmerke i majice

Majice možete prati nakon jednog do dva nošenja, zavisno od toga koliko se često znojite. Ako su majice štampane, pre nego što ih operete, okrenite ih naopačke.

Što se tiče farmerki, kad počnu dobijati neprijatan miris, vreme je za pranje. Inače, možete ih prati na svakih 10-ak nošenja. Uvek obratite pažnju na etiketu za negu na farmerkama svaki put kad ih perete. Preporuka je okretati ih naopačke i prati u hladnoj vodi u delikatnom ciklusu kako biste sprečili skupljanje.

Kerolajn Solomon, ekspert za čišćenje, pomaže nam da razumemo koliko često prati određene komade odeće, veša ili posteljine, kako bismo očuvali njihov kvalitet i produžili njihov „vek“. Njeni saveti mogu biti od velike koristi za sve koji žele da im garderoba i posteljina uvek blistaju kao nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.