U trendu

2 rečenice koje žene sa 50 godina nikako ne treba da govore: Ovako terate sreću i sprečavate dobar život

Srednje godine donose sa sobom jednu novu fazu života, potpuno nepoznatu.

I dok tumaramo hodnicima hormonskih promena, bora i onoga šta je bilo juče i šta smo mogli drugačije, zaboravljamo da pogledamo šire, dublje i dalje… 50-e godine zaista su magične za žene!

Svaka žena starija od 50 treba da jede ovo voće, saveznik je lepote i najbolji borac protiv starenja

Već imate izrađeni poslovni odnos, status, tu je porodica, prijateljski odnosi su se do ovog doba iskristalisali i sredili, sada su ostali samo oni koji vrede. Otvaraju neke nove prilike da ostvarite stare snove za koje ranije niste imali vremena, a sada definitivno imate više vremena za sebe.

Međutim, mnoge žene u obilju mogućnosti, fokusiraju se na negativno i usvajaju obrasce razmišljanja koji ih sprečavaju da žive svoj pun potencijal.

Neki od njih su ove dve rečenice koje žene starije od 50 često izgovaraju, a ne bi trebalo:

1. „Prestara sam za to…“

Zapamtite da se osoba menja tokom života, a ne u bilo kom određenom dobu. Ako želite promenu, onda je prihvatite, napravite i ne plašite se ničega. Godine su samo broj, one ne smeju da vas ograničavaju. Nikada niste prestari da odsanjate i ostvarite neki novi san.

2. „Sve najbolje je već prošlost!“

Ovo je samoobmana. Nije ni čudo što kažu da posle četrdesete život tek počinje. Mnogi psiholozi ističu da su najbolje i najzanimljivije godine života baš u 40. i 50. godinama, ili tokom krize srednjih godina, ili posle nje. Većina žena u ovom periodu već zna kako da ceni sebe, prihvatila je svoje mane, zna šta sve može i želi.

Umesto da se brinete za juče i živite u prošlosti, fokusirajte se na sada i ovde. Baš sada imate priliku da živite punim plućima i udahnete svu lepotu života. Počnite!

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar