najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hoće li vam biti prijateljice i kad dobiju decu?

Kako sve više vaših prijateljica "uplovljava u bračne vode" i/ili dobija decu, nije redak strah od toga da ćete ih izgubiti kao prijateljice. Nekada se to zaista desi, ali ne toliko često kao što se misli – prijateljice koje još nemaju decu mogu da budu i te kako dragocene.
Nije da ste se vi zarekle da se nikada nećete udati niti dobiti decu. Daleko od toga. Ali, možda se trenutno bavite nečim drugim, a možda jednostavno još uvek niste srele nekog s kime biste želele brak i decu, a nemate ni najmanju želju da se udate za bilo koga i rodite samo zato što se od žene očekuje da stupi u brak i postane majka. A sve više vaših prijateljica se udaje i ostaje u drugom stanju, ili ostaju u drugom stanju i bez braka. Znate da je beba velika obaveza i plašite se da ćete, kad stigne beba, vi izleteti iz života vaših prijateljica. Niste sigurne šta povodom toga da uradite.
Ima žena koje, kad se udaju i/ili dobiju decu, svu svoju energiju usmere na brak i/ili decu, kad se s nekim druže, to su takođe udate žene i majke s decom, pa ako je neka od vaših prijateljica takva, nije isključeno da ćete je znatno manje viđati kad stigne beba, ili da je nećete viđati uopšte. Međutim, isto tako, ima žena koje otkriju da im dođe baš super što neka njihova prijateljica još uvek nema decu (nije da joj ne žele da ikad rodi, daleko od toga, samo im u jednom smislu to bude jako praktično).
Naime, kad želite da prijateljica svrati do vas, verovatnije je da će ona bez dece imati vremena i energije da to uradi. Kad poželite da izađete s prijateljicom, i tu je verovatnije da će ona bez dece imati snage i vremena za tako nešto. Ne kažemo da se majke s decom ne druže i ne izlaze, ali dame koje još uvek nemaju decu, u mnogim slučajevima, ipak imaju više vremena i nisu toliko umorne od brige o detetu – deca su divna, i velika radost, ali može da bude i veoma naporno brinuti o njima i da u trenutku kad vas prijateljica pozove, budete preumorne za bilo šta osim za dremku.
Zato, bez brige. U velikom broju slučajeva naći će se i za vas mesto u životu vaše prijateljice – novopečene mame.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike