U trendu

Ne očajavajte zbog viška kilograma: Gojazne žene su simbol emocionalne inteligencije

U drevnim civilizacijama žene sa viškom kilograma bile su visoko kotirane. Njihova gojaznost smatrala se kao simbol lepote i senzualnosti.

Grčka

Stari Grci verovali su da žene sa viškom kilograma poseduju duboko razumevanje osećanja i da doprinose bogatstvu porodičnog života.

Vavilon

U Vavilonskoj civilizaciji postojao je običaj: Ko god je želeo da oženi gojaznu ženu , morao je da plati određenu količinu zlata za svaki višak kilograma. Oženiti se takvom ženom smatra se nekom vrstom ekonomske težine.

Egipat

U starom Egiptu gojazne žene su se cenile kao simbol mudrosti i smirenosti. Njena telesna punoća bila je povezana sa stabilnošću i dubokom mudrošću.

Indija

U Indiji je gojazna žena simbol veličine i ponosa. Njeno punije telo održava prosperitet u porodici.

Kina

U Kini su gojazne žene bile poželjnije u braku u odnosu na druge. Smatra se da ovaj običaj potiče iz kulture koja povezuje punoću sa prosperitetom i srećom u porodičnom životu.

Senegal

U Senegalu se najsrećnijim muškarcem smatra čovek koji oženi ženom sa viškom kilograma. Višak kilograma simbolizuje zdravlje i plodnost, pa se brak sa takvom ženom doživljava kao put ka sreći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.