U trendu

Tri načina da na prirodni način povećate grudi

Tokom razdoblja PMS-a grudi su veće i čvršće, a korpe grudnjaka postaju savršeno popunjene. Ali ovaj mnogim ženama primamljiv efekt od sada možete zadržati tokom celog meseca, a sve zahvaljujući određenim namirnicama i trikovima za prirodno povećanje grudi.

Hrana bogata proteinima

Hormoni estrogen i progesteron imaju značajnu ulogu u određivanju veličine grudi. Želite li punije i čvršće grudi, važno je da telu omogućite prirodno i pojačano lučenje ovih ženskih hormona.

To se može postići uz pomoć namirnica bogatim proteinima poput crvenog mesa, ribe, živine i jaja. Ako pak preferirate povrće, ono najbogatije proteinima su kinoa, mahunarke, orašasti plodovi, tofu, spanać kao i ostalo zeleno lisnato povrće.

Hrana bogata estrogenom

Spomenuti hormoni zaslužni su za izgled vaših grudi, a veći nivo estrogena može se postići na prirodan i zdrav način. Sve što treba da učinite jeste da dnevni meni obogatite namirnicama koje povećavaju nivo hormona u organizmu.

Namirnice koje sadrže najviše prirodnog estrogena su semenke lana i suncokreta, soja i brojne namirnice napravljene od soje kao i jaja i mahunarke. Isti učinak imaju i komorač i crvena detelina.

Hrana koja pojačava cirkulaciju

Pojačana cirkulacija vašem telu donosi brojne prednosti. Osim lepše kože i smanjenja omražene narandžine kore uzrokovane celulitom, zdrava cirkulacija čini čuda i za vaše grudi. Cirkulacija balansira rad organizma, ali i lučenje hormona.

Osim treningom i rekreacijom to se može postići i namirnicama poput belog luka, tamne čokolade, đumbira, citrusa, godži bobica, zobi, špargle, avokada i lubenice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.