Ukloniti miris hrane s ruku

Pripremanje hrane nekom je uživanje, nekom obaveza, a u oba slučaja ume da ostavi neprijatan miris na rukama, koji čak ni dugotrajno pranje sapunom ne uspeva da ukloni. Evo nekih predloga kako da u određenim slučajevima uklonite neprijatan miris hrane sa ruku.
Limun. Super za osvežavajuću limunadu, naročito leti, limun je i odlično sredstvo za uklanjanje neprijatnog mirisa koji nakon pripremanja hrane ostane na rukama. Pomoći će posle različitih vrsta namirnica. Uzmite jedan limun i presecite ga na pola. Prelijte sok od pola isceđenog limuna preko ruku, a isceđenim parčetom limuna istrljajte šake i prste. Kad završite s tim, isperite šake vodom.
Pasta za zube. Pored svoje osnovne namene, čišćenja zuba, pasta za zube može se upotrebiti i za uklanjanje mirisa koji na rukama ostane nakon čišćenja ribe i ume da bude jako uporan. Nakvasite krpu i preko nje iscedite malo paste za zube. Takvom krpom istrljajte šake i prste, fokusirajući se na one delove koji su došli u direktan kontakt s ribom. Ostatke paste uklonite sapunom, isperite ruke i osušite ih.
Ruzmarin. Koristi se kao začin, nekad i za ukrašavanje odeće za venčanje. Manje je poznato da može da pomogne prilikom uklanjanja mirisa ostalog od belog luka. Uzmite malo ruzmarina i njime protrljajte šake – trebalo bi da miris belog luka nestane.
So. Još jedan začin koji puno pomaže pri uklanjanju neprijatnoh mirisa, u ovom slučaju mirisa crnog luka. Za to vam je potrebna supena kašika soli kojom ćete temeljno istrljati šake. Kad završite s tim, ostatak soli uklonite sapunom i vodom, isperite ruke i osušite ih.
Alkoholno sirće. Ukoliko želite da sprečite da vam miris crnog luka ostane na rukama, pre nego što budete radile s lukom namažite alkoholnim sirćetom šake i prste, one delove koji će doći u kontakt s lukom. Miris sirćeta brzo isparava.
Šećer. Još jedno univerzalno sredstvo za uklanjanje mirisa hrane s ruku, pored limuna, jeste šećer. Supenu kašiku šećera pomešajte s tečnim sapunom i time dobro istrljajte ruke. Temeljno isperite, i neprijatan miris će nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.