U trendu

Bivša Bezosova žena donirala ogromno bogatstvo u humanitarne svrhe

Mekenzi Skot, bivša supruga Džefa Bezosa, saopštila je kako je donirala skoro 1,7 milijardu dolara u humanitarne svrhe, a taj novac otišao je u fondove više od 100 organizacija.

Nakon što se prošle godine razvela od Bezosa, osnivača Amazona, nije joj bilo lako, napisala je Mekenzi u podužem statusu na društvenoj mreži. Potražila je pomoć od grupe savetnika koji su povezani s neprofitnim organizacijama koji se bave ljudskim pravima, zaštitom okoline i društvenim problemima.

– Nije upitno da je bilo čiji finansijski uspeh rezultat grupnog truda i društvenih struktura koje pružaju prilike nekima, a drugima prepreke – napisala je Skot.

– Kao i mnogi, svedočila sam prvoj polovini 2020. godine s hororom u očima i slomljenim srcem. Život nikada neće prestati da nalazi nove načine da pokaže nejednakost u društvu – napisala je.

Kako javlja Huffpost, druga najbogatija žena na svetu, čije se bogatstvo procenjuje na 38 milijardi dolara, najveći deo humanitarne pomoći, preko 586 miliona dolara, donirala je udruženjima koje se bave inicijativama za rasnu jednakost,133 miliona dolara udruženjima koje se bave polnom jednakošću, dok su 125 miliona dolara dobile organizacije koje se bave rešavanjem problema klimatskih promena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar