U trendu

Da li znate da postoji 5 jezika sna? Evo kako da znate koji je vaš

Vaš jezik spavanja ne utiče samo na vas, već i partnera, ukoliko ga imate. Ako zaspite čim legnete, a on se budi na svaki šum, možda mu ne ostavljate prostor da se dovoljno odmori.

Sa druge strane, način na koji spavate ima veliki uticaj na vaš život. Zato je dobro da poznajete svoj jezik spavanja, preciznije kako se uspavljujete.

Pet jezika spavanja zamišljeno je kako bi vam pomoglo u životu. Dobar san ključan je za vaše celokupno blagostanje, pa vam saznanje kojoj kategoriji pripadate takođe može pomoći da saznate na šta da usmerite svoje napore.

Mnogo je stvari koje vas mogu držati budnim noću, ali postoji i mnogo onih koje možete da učinite kako biste osigurali dovoljno sna. Dakle, koji ste vi tip?

Pet jezika sna

1. Mozak mu radi čitavu noć

Mozak zabrinutog spavača aktivira se u trenutku kad legne u krevet. Umesto da se opusti i zaspi, on ostaje zamišljen u listi obaveza, pokajanja i stvari koje je učinio pre dve godine. Ovakva osoba sklona je da se budi usred noći s puno teskobe.

2. Zaspi kako zaklopi oči

Ovaj tip osobe može da zaspi bilo gde. Sedeći na klupi ili u autobusu, svejedno gde, imaće čvrst san, čime se ponosi. Idealno za popodnevnu dremku.

3. Ima rutinu koju sledi bez izuzetka

Ovom tipu spavača potrebna je rutina, koja započinje negom lica, nakon koje sledi raspremanje stana, a zatim i raspršivanje eteričnog ulja. Rutina mu pomaže da zaspi, međutim loša strana je ta što se bez nje oseća izgubjeno.

4. Ne podnosi vrućinu

U ovom slučaju presudna je ledeno hladna soba. Osoba se budi oblivena znojem i mora da spava nepokrivena da to speči. Ovaj stil spavanja često prati žene koje imaju valunge zbog perimenopauze.

5. Budi se na svaki šum

Ovakav tip osobe uvek se budi umoran, čak i ako je spavao 8 sati. Ovaj jezik spavanja često je uzrokovan nuspojavama lekova, koji ga sprečavaju da utone u dubok san. Nedavanje prioriteta spavanju takođe ume da bude krivac. Ako je to vaš jezik, sigurno ste zaspali s upaljenim televizorom nakon što ste popili kafu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar