Da li znate za test s klimavom stolicom? Mnogi zbog njega uprskaju razgovor za posao

Kako biste se vi snašli u ovoj situaciji?

Postoji mnogo neobičnih tehnika kojima se poslodavci služe kako bi testirali potencijalne zaposlene, a neki zbog toga uprskaju razgovor za posao čim uđu u zgradu. Jedna od njih je tehnika koja meri nivo stresa osobe koja pristupa razgovoru za posao i zvuči kao nešto iz neke distopijske TV serije, piše The Mirror.

Ovaj test, za neke mučan, traži od kandidata da mirno sedi na stolici s klimavom nogom. Ideja koja stoji iza ove „okrutne“ strategije je da se kandidat uznemiri tokom intervjua i na kraju se vidi da li je dovoljno hrabar da zatraži drugu stolicu.

Jedan čovek je ispričao: „Moj brat je bio u ROTC-ju (program za obuku oficira Oružanih snaga SAD-a, prim.aut.) i ispričao mi je ovu priču. Kandidat za školu ROTC za nuklearnu energiju sedeo bi na stolici ispred stola službenika koji ga je ispitivao.

U sobi je bila i druga, slična stolica koja je bila sa strane. Stolica ispred radnog stola na kojoj je kandidat sedeo imala je jednu skraćenu nogu tako da bi se osoba koja je sedila na stolici klimala tokom intervjua.“

„Ovim testom hteli su da vide hoće li kandidat biti dovoljno hrabar da na trenutak prekine razgovor i zatraži da zameni svoju stolicu za drugu“, ispričao je, a prenosi Index.

Šta biste vi uradili? Da li bi ste vi zatražili drugu stolicu ili bi vas bilo sramota? Pišite nam u komentarima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.