Deluje jezivo, ali je efikasno: Da li ste čuli za fenomen ‘razvod u snu’?

Novi neobičan trend i među najprisnijim parovima

Kad počnete da razmišljate o tome da više ne delite postelju sa svojim partnerom, zvuči vam kao strašna ideja. Možda ste navikli da spavate pored partnera, osećate se sigurnije i spokojnije, ali što se tiče kvaliteta spavanja teško da će išta pobediti krevet u kom noću spavate sami.

Pa ipak, još se smatra jedino prirodnim to da parovi spavaju u istom krevetu – do te mere da postoji neka stigma ako se ne deli krevet sa romantičnim partnerom. Ali ne mora biti tako. Samo pitajte za iskustva neke od parova koji su se odlučili za „sleep divorce“.

Fenomen „sleep divorce“ je, jednostavno rečeno, razvod u snu, ono kada ljudi u vezi koji inače dele krevet shvate da bi im moglo biti bolje da se odvoje tokom vremena koje je namenjeno za spavanje. To može značiti da oni spavaju u dva kreveta u istoj sobi, u odvojenim spavaćim sobama ili nešto sasvim drugo.

Ideja je da se preduzmu praktični koraci kako bi se osiguralo da svi dobiju najbolji mogući san.

Najvažnije od svega je to što „sleep divorce“ nije odraz vaše stvarne veze i odnosa. U stvari, to bi čak moglo da pomogne da se vaš odnos poboljša na više načina, uključujući mogućnost da imate više strpljenja jedno sa drugim tokom dana jer ste odmorni.

Ako patite od poremećaja spavanja, spavate po različitom rasporedu, neko od vas hrče, imate različite navike kod spavanja – poput sobne temperature, količine ćebadi, da li volite da spavate sa uključenim televizorom itd, tada biste vi i vaš partner možda mogli da razgovarate o razvodu tokom spavanja, prenosi una.rs.

Prema jednom istraživanju čak je 26 odsto Amerikanaca izjavilo kako se najbolje naspavaju kada spavaju sami.

U Japanu je ovo praksa koja se ne dovodi u pitanje i ne ukazuje na loš ljubavni odnos, već baš suprotno. Japanci veoma cene svoj san i ne žele da ih ometaju dok spavaju. Oni duboko veruju kako je nedopustivo drugim ljudima kvariti san samo zbog toga što neko kreće ranije na posao ili odlazi kasnije na spavanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.