U trendu

Devojka otkrila genijalni trik s veštačkom inteligenciji koji pomaže na razgovoru za posao

Razgovori za posao mogu da budu prilično stresni, a može se dogoditi da uprskate celu stvar već na samom ulasku u zgradu. Zbog toga se jedna tiktokerka dosetila genijalnog trika kako se pripremiti za intervju služeći se veštačkom inteligencijom, odnoso AI-jem.

Hana Goft 28-godišnja je marketinška menadžerka na vodećem tržištu za zapošljavanje u tehnološkoj industriji.

„U svom poslu usko sam povezana s tržištem zapošljavanja, posebno u tehnološkoj industriji, tako da mogu da podelim vrlo bitne strategije traženja posla i najbolje prakse s našom bazom korisnika“, objasnila je.

@hannagetshired

I dont think I’ll ever get over hacking life with AI #chatgpt #interviewtips #interviewhacks #interviewquestions #interviewprep #jobsearchhacks #jobsearchtips #jobseeker

♬ original sound – hanna gets hired

Trik s ChatGPT-jem

U videu koji je pregledan više od 2.2 miliona puta Hana je podelila kako se uspešno pripremiti za razgovor za posao služeći se veštačkom inteligencijom.

„Ovo je najlakši način da se pripremite za intervjue i funkcionisaće za svaki pojedini posao“, rekla je na početku videa i zatim objasnila postupak.

„Počnite s opisom posla. Želimo da kopiramo i zalepimo celu stvar u ChatGPT. Bum. A onda ćemo mu reći da generiše pitanja za intervju za svaku tačku u opisu posla i analizira opis posla prema 10 ključnih reči.“

„Pogledajte sva ta pitanja za intervju. Zatim treba da  smislite odgovore na svako pitanje i osigurati da primeri koje dajete u svojim odgovorima odgovaraju ovih 10 ključnih reči“, objasnila je.

„Ne morate ih nužno izričito izgovarati, ali želite da vaši primjeri pokažu da imate te veštine. Na taj ćete način znati da ističete najrelevantnije delove svog iskustva, a ne samo projekte na koje ste možda ponosni, što možda nije uvek ista stvar“, dodala je.

Izgleda da metoda funkcioniše

Njen je video prikupio 243 hiljade lajkova i stotine komentara tiktokera koji se šale kako ispada da je pronalaženje posla zapravo posao za sebe.

Brojni tiktokeri javili su joj se u komentarima podelivši da im je njen savet pomogao, a jedna je osoba čak podelila da joj je ova metoda pomogla na razgovoru i da je uspela da dobije svoj „posao iz snova“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar