U trendu

Dok se ona porađala, njen suprug je u susednoj sobi umirao (foto)

Kelsi Ferguson iz Minesote proživljavala pravu agoniju za samo nekoliko dana i priznaje da joj se život srušio kada joj je suprug preminuo, ali je ponovo počeo kada je na svet stigao njihov sinčić Maks.

Njen suprug Skot iznenada je umro, samo četiri dana pre nego što je stigao da upozna sina. Na kraju je potvrđeno da je bolovao od Vegenerovog vaskulitisa, autoimune bolesti koja je napala njegova pluća, i koja je nažalost, dijagnostifikovana prekasno.

Umesto da osjeća veliku radost, ovu novopečenu majku prožimala je i velika tuga jer je morala da sahrani muškarca s kojim je planirala da provede ostatak svog života. Držala je svog malenog sina u naručju i kroz suze mu govorila da nikad neće upoznati ‘svog neverovatnog tatu’.

Ranije te nedelje, pripremala se za indukciju porođaja jer su lekari bili zabrinuti za dete čiji je 20-nedeljni ultrazvuk otkrio oštećenje srca i hromosomske nepravilnosti, te je Kelsi bila primorana da se porodi pre termina. Osim što nisu znali da li će im sin preživeti, Skotu se stanje naglo pogoršalo. Došao je u bolnicu iskašljavajući krv i osećajući se malaksalo, iako je još bio priseban. Međutim, zbog ozbiljnosti stanja hitno je prevezen na odeljenje intenzivne nege nakon čega je imao srčani zastoj.

Kelsi je u nevjerici ušla u Skotovu sobu, gde je on ležao u bolničkom krevetu potpuno nesvestan, a oko njega je bila gomila cevčica i žica.

– Gledajući unazad, mislim da lekari nisu želeli da mi priznaju ozbiljnost njegovog stanja. Nisam znala koliko je bio loše i niko mi u tom trenutku nije ni rekao da može umreti… Niko mi nije rekao da se njegovo telo gasi. Samo su me stavili u kolica i odvezli k njemu. Izgledao je grozno, bez svesti – rekla je Kelsi.

Ona se nakon suprugove smrti bojala da bi mogla da izgubi dete. Kako su joj kontrakcije počele, otkucaji srca njenog sina bili su sve slabiji, a ona je hitno prevezena u operacionu salu na carski rez. Potom je četiri dana nakon gubitka supruga, na svet donijela Makslija Rasela Fergusona.

Dečačić je proveo 99 dana na posebnom odeljenju za bebe pre nego što je otpušten kući, tri dana pre rođendana njegovog pokojnog tate. Nasmejana beba prkosi svim svojim zdravstvenim komplikacijama; dosad je imao sedam operacija, uključujući i operaciju srca koja mu je spasila život.

Kelsi, koja se još uvek sama bori sa svim nedaćama, optimistična je oko budućnosti, ali joj još uvek nedostaje ‘njena bolja polovina na nebu’.

– Bio je neverovatan suprug, bila sam srećna svakog dana s njim. Sve smo radili zajedno i ne postoji nijedna stvar u mom života koja me ne podseća na njega. Jedva čekam reći Maksliju sve o njegovom ocu i koliko ga on voli. Iako je pred nama dug i težak put, na kraju krajeva, imamo jedno drugo i neizmerno sam srećna zbog toga – zaključila je ova 30-godišnja mama..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.